26/02/2024

Hoxe presentamos...LA INCREÍBLE HISTORIA DE LA COCINA

Hoxe traémosvos un apaixonante percorrido pola historia da arte culinaria. 

En canto os humanos dominaron o lume, inventaron a cociña. Sabías que o home prehistórico inventou a cocción ao vapor e a conxelación, que os mesopotámicos crearon as sopas, o pan, a cervexa e os fornos, que a gastronomía e a arte da mesa foron símbolos do poder político?

Os grandes descubrimentos cambiaron o mundo, pero tamén a maneira para comer. De América chégannos o tomate, os pementos, a pataca… Os misioneiros portugueses ensinan a técnica da fritura aos afastados samuráis, que elaboran as primeiras tempuras. Son os albores da globalización.

No século XIX, coa Revolución Industrial, xorde unha cociña «capitalista»: son os comezos da industria agroalimentaria. No século XXI, a revolución dos produtos ecolóxicos e de proximidade é unha resposta para os efectos negativos desa homoxeneización culinaria e gastronómica. A historia da humanidade vai ligada á evolución da cociña, e este apaixonante e divertido libro móstranola por primeira vez en viñetas.

LA INCREÍBLE HISTORIA DE LA COCINA de Biblioteca Vales Villamarín